Over Thea

De schilderijen van Thea van den Berg hebben warmte en zeggingskracht. Het bijzondere kleurgebruik en het laag over laag inwassen van verf geeft haar werk een expressieve dimensie. Al van jongs af aan is tekenen de belangrijkste hobby van Thea.

Ze heeft een natuurgetrouwe en precieze manier van werken, daardoor kreeg ze al snel veel opdrachten voor pentekeningen. Daarnaast wilde ze ook meer kleur in haar werk brengen en maakten al snel haar eerste schilderijen. Bij Ellen Groenendijk leerde ze verschillende technieken. Dat begon eerst met realistische schilderijen, maar Ellen stimuleerde Thea om ook abstract te schilderen. Haar recente werk is meestal abstract, met soms nog een uitstapje naar de realistische kant.

Tegenwoordig schildert Thea thuis, in haar tot atelier omgedoopte serre. Daarvoor werkte ze jarenlang samen met een groep van geestverwante kunstenaars in Soesterberg. Onder leiding van Jean-Marie van Staveren werkte ze aan verschillende projecten, waaronder het Talens Palet. Hiervoor ontving zij een nominatie. Thea exposeerde haar werk o.a. bij Artishock in Soest en is een regelmatige deelnemer aan de Soester kunstroute. Ook is zij actief bij het jaarlijkse evenement “ Kunst in Soesterberg”. Waarbij zij steeds haar meest recente werk laat zien. Ze kreeg voor haar geëxposeerde werk spontane en positieve reacties van bezoekers en de pers.

info @theavandenberg.nl

foto Thea

Geef een reactie